FORSIDE

v/adfærdsspecialist
& træningsinstruktør
Annette Høyer Bendtsen

Træffes på hverdage
mellem kl. 8.00-16.00

 
Det er altid svært at sige farvel...
... og det er ikke anderledes at aflevere hund, end når børnene skal afleveres i børnehave. Jo længere vi bliver hængende - jo værre er det for både børn, hunde, forældre og ejere.

Ankomst

Kom med en velstimuleret hund! Jo mere mentalt og fysisk træt hunden er, jo mindre stresser den. Vi har desuden en forventning om, at hunden som minimum er luftet, og har fået gjort både det ene og det andet, når den ankommer.

At tygge reducerer stressen
Kom gerne med en sulten hund! Dvs. at den kun har fået halvdelen af sit foder den dag. Når hunde tygger, er det med til at producere stressnedsættende hormon, så de slapper af. Derfor er det en god start, at den får noget at gnave i, når den kommer ind i boksen . Og også forklaringen på, at vi giver den godbidder med det samme.

Hvis hunden er vant til rå ben, så medbring gerne sådan et. Du kan også købe et kødben fra vores barf sortiment. Alternativt kan du give den et af de marvben, man kan købe med forskelligt fyld i. Et ben vil få hundens opmærksomhed, når den kommer ind i boksen, og den vil fokusere på det, fremfor på at I går fra den.

Vi klarer det praktiske først - så henter du hunden
For at minimere stress er det bedst, at hunden bliver i bilen, indtil de praktiske ting er overstået. Dvs. kom ind på kontoret uden hund, og hav hundens forsikringspapirer og vaccinationsbevis med, hvis det står på jeres bekræftelse. Når vi har klaret papirarbejdet, går vi sammen ud og henter jeres hund og dens ting og går ind i pensionen. Inde i boksen arrangerer I seng og legesager, og jeg sørger for en skål med frisk vand til jeres hund.

Når vi har placeret hunden i boksen med sin kurv og legesager, smider vi nogle godbidder ind til den på gulvet, som den skal søge efter. Det gør vi uanset, om du også har givet den noget med at gnave i. Det sker for at omdirigere dens opmærksomhed fra dig og til at være i boksen. Godbidderne bliver først smidt ind til hunden, når vi går ud af boksen og går fra hunden.

Hvis du vil høre nyt undervejs
Du er velkommen til at sende mig en sms under hundens ophold for at høre, hvordan den har det, og opholdet forløber. Send mig blot hundens navn, så svarer jeg så hurtigt som muligt. I højsæson kan der være tryk på, og mange vil gerne have et "postkort" fra os, men hav tålmodighed - jeg skal nok svare dig med en opdatering på, hvordan det går.

Nu har jeg fokus på hunden
Når hunden først er afleveret, og vi er retur i gangen, kan der være nogle slutbemærkninger. Alt efter om der er flere hunde, der bliver afleveret eller afhentet, vil jeg efterfølgende fokusere på hunden og ikke ejeren. Det er bestemt ikke for at være uhøflig, men for at jeg hurtigst mulig kan begynde at danne mig et indtryk af din hund.

Konkret betyder det, at når alle de hunde, der skal komme på det tidspunkt, er afleveret, går jeg ind i pensionen og tager kontakt til dem for at lære dem at kende - og endnu vigtigere, så de også lærer mig at kende og bliver tryg ved mig. Derved sikrer jeg mig, at din hund får det bedste mulige ophold hos Doxx Hundecenter.

Afrejse

Først det kedelige - og så er der gensynsglæde
Jeg ved, du ønsker at se din hund hurtigst mulig, når du ankommer. For at du kan hellige dig hunden 100%, når du får den i hænderne, klarer vi de kedelige praktiske ting såsom betaling på kontoret hurtigst mulig.

Hvordan er det gået
I forbindelse med betalingen får du også en melding om, hvordan opholdet er gået. Har din hund været rolig og tilfreds under opholdet, har den spist sin mad og hvordan har den fungeret på lufteholdene- f.eks. fundet sig en lille "kæreste" eller andet.
Du får altså informationer om de observtioner, vi har gjort os under opholdet. Nogle gange kan der være meget at fortælle og andre gange intet nyt under solen - det måske især ved de hunde vi ofte ser i pensionen.
Vær opmærksom på, at jeg har én ansat på fuld tid og én timeansat. Alt efter hvordan arbejdstimerne er fordelt, så kan det være, at din hund bliver afleveret af en, der ikke har haft hunden så meget i hænderne og derfor af gode grunde, ikke kan give så meget information. Du er altid velkommen til at sende mig en mail eller ringe, hvis du synes informationerne har været lidt "fattige", eller hvis der er informationer du undrer dig over.

Gensynsglæde kan være overvældende
Når du er klar til at modtage hunden, så bliver du stående i gangen og jeg lukker hunden ud til dig. Samtidig lukker jeg igen ind til pensionen for ikke at stresse de andre hunde unødigt. Vær opmærksom på, at pga. gensynsglæde så er din hund sandsynligvis helt oppe "og køre". Du skal derfor ikke tage små bolde, pivedyr, godbidder eller andet med til den. I ren og skær begejstring kan den nemlig få dem galt i halsen. Forsøg hurtigst mulig at få ro på hunden og få den i snor. 
Gensynsglæde kan nemlig desværre give sig udslag i benskader på grund af hopperiet. Mens der bliver hilst og krammet, kan der falde lidt slutinformationer om hundens gøren og laden under opholdet.

Tag hensyn til de andre hunde og ejere
Med baggrund i at hund og ejer genforenes ude i gangen, forsøger jeg så vidt muligt, at det kun er hundens ejer, som opholder sig i gangen, når jeg lukker hunden ud og ikke nogle "fremmede". Dvs. andre der kommer for enten at aflevere eller hente hunden, skal gerne blive udenfor, indtil I kan se, at der er hilst færdig, og hunden er i snor. Der er ikke noget mere træls og skuffende, når man har glædet sig til at hente sin hund, og den så i al sin begejstring får hilst på alle andre end ejeren selv. Hvis det regner, eller er koldt, kommer I ind og venter på kontoret, mens ejer og hund bliver genforenet i gangen.

Din hund er sandsynligvis ikke ren, når du henter den....
Alt efter vind og vejr under opholdet, kan hunden være mere eller mindre beskidt, når du henter den. Du skal huske på, at under opholdet i Doxx Hundecenter er din hund blevet luftet i skovarealet eller på det grønne areal. Her har den leget og løbet omkring sammen med de andre hund, der er i pensionen. Derfor har den løbet i grus og jord og rullet sig i blade og en "beskidt" skovbund. Og næsten uanset pelstype sætter det sine spor.

Hvis din hund er blevet beskidt undervejs i opholdet hos os, så skyller vi den. Ligesom vi kan finde på at vaske dens ting, hvis de er blevet beskidte. Det er dog ikke noget, vi fast gør, fordi det er de færreste hunde, der bryder sig om at blive skyllet. Oftest oplever de det som et overgreb, og vi ønsker ikke at forstyrre den tillid, hunde har til os med at skylle den. Så hellere have en beskidt hund, som er tryg ved os og trives under sit ophold. Det betyder, at du kan få en snavset hund med dig hjem - til gengæld har den så haft et trygt ophold fuld af aktiviteter med de andre hunde ude i naturen.

Indeboks og udeboks
Din booking dækker både en inde- og en udeboks.
Når du henter din hund, kan det dog være, at vi har valgt at slutte din hunds ophold i udeboksen. Dvs. når du henter din hund, så henter vi den fra udeboksen og ind. 
Grunden dertil er, at f.eks. i højsæson, hvor vi har rigtig travlt, der har vi behov for at udnytter hvert minut. Dvs. i åbningstiden kl. 9-10 og kl. 17-18, der påbegynder vi rengøring af de bokse vi ved bliver forladt. Den del af arbejdet, er markant nemmere at tilgå, når der ikke er hund i indeboksen :-)
Der er tag på vores udebokse, så hvad enten solen står på himmelen, eller der er slagregn, så står hunden i læ. 
- og, vi vurdere naturligvis altid om det er hensigtsmessig for den enkelte hund, at den står i udeboksen den time, der alt efter afhentningstidspunkt kan være behov, det ud fra alder, stressniveau mv.  

Din hund skal blive i snor både under aflevering og afhentning
Det skal den, fordi der ofte vil være andre, der henter og bringer hund til pensionen. Eller der kan være svømmere i hundebadet.
 
DOXX Hundecenter . Uhre Skovvej 6 . DK-6064 Jordrup . Tlf. 75 55 61 45 . Mobil 50 55 21 31 . info@doxx.dk . Copyright 2009